Χοιρινό με Μέλι και Χυμό Πορτοκαλιού

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • χυμό από 2 ώριμα ζουμερά πορτοκάλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε μία γάστρα.

Βήμα2

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Βήμα3

Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και αλείφουμε με μέλι το μπούτι. Αφήνουμε λίγο για το τέλος.

Βήμα4

Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στους 150 βαθμούς για 4-5 ώρες περίπου.

Βήμα5

Προς το τέλος του ψησίματος, βγάζουμε από το φούρνο το μπούτι και το αλείφουμε με το μέλι που αφήσαμε στην άκρη.

www.sidagesgiagias.gr

Αφήστε μια απάντηση