Γλυκά Χριστούγεννα με το Εργοστάσιο Σοκολάτας

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Καταρράκτης και σιντριβάνια σοκολάτας, γιγαντιαία σοκολατάκια, αλλά και μπισκότα μαγνητίζουν το βλέμμα, αποπλανούν την όσφρηση και ηδονίζουν τη γεύση.

Το πλέον απολαυστικό ταξίδι ξεκινά το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην Αθήνα, οπότε ανοίγει τις πόρτες του το παραμυθένιο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» στο εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO MAROUSSI. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο με εντυπωσιακές κατασκευές που ετοιμάζει η δημιουργική και καλλιτεχνική ομάδα της HELEXPO και μετά τη Θεσσαλονίκη έρχεται στην Αθήνα.

Η περιήγηση, στα 3.500 τετραγωνικά, θα οδηγεί μέσα από τους δρόμους του κακάο στην ζούγκλα του Αμαζονίου και στον πολιτισμό των Αζτέκων στα εργαστήρια σοκολάτας, μπισκότων, γάλακτος και καραμέλας.

Οι κυριότεροι σταθμοί αυτού του απολαυστικού ταξιδιού είναι:

* Το Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας όπου ο επισκέπτης μαθαίνει τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπει αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων.

* Ο Ναός των Αζτέκων , με τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.

* Η Ζούγκλα του Αμαζονίου. Πρόκειται για μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, στη μικρή, «πραγματική» ζούγκλα με την αποπνικτική υγρασία και την τροπική ζέστη που δημιουργούν οι συνθήκες προσομοίωσης.

* Η ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο επισκέπτης βιώνει ένα ταξίδι στους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση.

* Το Εργαστήρι Σοκολάτας , όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί τα διάφορα στάδια παραγωγής και συσκευασίας σοκολάτας και φυσικά μπορεί να δοκιμάζει. Περιλαμβάνει μάλιστα διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά.

* Το Εργαστήρι Μπισκότου, όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί τη διαδικασία παραγωγής και έναν σεφ να δημιουργεί τα μπισκότα.

* Το Εργαστήρι Γάλακτος, ένα παραμυθένιο σκηνικό μιας μικρής φάρμας.

* Ο Ποιοτικός Έλεγχος, το χημείο του Εργοστασίου και όπου με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, οι καταναλωτές μαθαίνουν τι πρέπει να προσέχουν και παρακολουθούν ένα εντυπωσιακό «σοκολατένιο» πείραμα.

* Η Μηχανή του Χρόνου, όπου μέσα από έναν δαιδαλώδη, παιχνιδιάρικο Λαβύρινθο, ο επισκέπτης μεταφέρεται στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.

* Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης όπου 1.200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας ρέουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

* Η Αίθουσα Εκπαίδευσης όπου με διασκεδαστικό τρόπο γίνεται ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή και εκπαίδευση για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών.

* Η Choco Αrt, ένας διαφορετικός χώρος πολιτισμού και τέχνης, με γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.

* Το Εργαστήρι Καραμέλας όπου γίνεται χειροποίητη παραγωγή «φρέσκιας» καραμέλα και επιτρέπονται οι δοκιμές…

Το συναρπαστικό ταξίδι στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ολοκληρώνεται με μίνι show γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει εξαιρετικά σοκολατάκια και επιλεγμένες γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο. Μάλιστα, όποιος ενήλικας, αφού δοκιμάσει αναγνωρίσει τα υλικά, βραβεύεται ως «Ειδικός Σοκολατογευσιγνώστης».

Στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια (workshops), ενώ το πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά καθώς και στην νοηματική γλώσσα αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα. To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», που απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Το ωράριο λειτουργίας του είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, το Σάββατο από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Η γενική είσοδος έχει εισιτήριο 7 ευρώ το άτομο, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο είναι 5 ευρώ, το οικογενειακό εισιτήριο (για 3 ή 4 άτομα) είναι 20 ευρώ, ενώ για τα σχολεία και τις μεγάλες οργανωμένες επισκέψεις είναι 5 ευρώ.

To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», θα χαρίζει απόλαυση έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016, ενώ θα γλυκάνει με σοκολάτα και την περίοδο των Χριστουγέννων.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση