Εύκολο DIY: Φτιάξτε Υπέροχα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια με Μανταλάκια!

Εύκολο DIY: Φτιάξτε Υπέροχα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια με Μανταλάκια!

Παρά την… ταπεινή τους καταγωγή, αυτά τα στολίδια κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Θέλετε αποδείξεις; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μεταμορφώνει απλά μανταλάκια σε απίστευτα στολίδια για το δέντρο σας!

Δείτε εδώ πώς θα κάνετε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες σας πιο λαμπερές από ποτέ!

Τι χρειαστείτε:
8 ξύλινα μανταλάκια για κάθε στολίδι
πιστόλι σιλικόνης (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη γραφείου)
λευκή μπογιά σε σπρέι (θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και χρωματοπωλεία)
ψαλίδι
χαρτόνι
κορδέλα

Πώς θα τα φτιάξετε:
1. Ξεκινήσετε αφαιρώντας το σύρμα από τα μανταλάκια. Για να το καταφέρετε, στρίψτε ελαφρά την πάνω άκρη τους έτσι ώστε να χαλαρώσει η επαφή του με το ελατήριο και, έπειτα, τραβήξτε το για να το απελευθερώσετε από αυτό.

2. Καλύψτε με χαρτόνι την επιφάνεια εργασία σας και απλώστε εκεί τα μανταλάκια. Χρησιμοποιώντας το σπρέι, περάστε τα με ένα λεπτό στρώμα μπογιάς. Αφήστε τη μια πλευρά να στεγνώσει καλά και, στη συνέχεια, περάστε την ένα ακόμη χέρι. Όταν στεγνώσει καλά, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 2

3. Αφού στεγνώσουν καλά, κολλήστε τα μανταλάκια περνώντας λίγη κόλλα στην πίσω (ευθεία) πλευρά τους έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι σαν αυτό που απεικονίζεται στην ακόλουθη εικόνα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργήσετε άλλα 6 ζευγάρια κι αφήνοντας δύο μονά μανταλάκια στην άκρη. Με λίγο σπρέι μπορείτε να μεταμορφώσετε και την ντουλάπα σας! Δείτε εδώ πώς θα το καταφέρετε.

Βήμα 3: Δημιουργήστε νέα ζευγάρια κολλώντας τα από την ανάποδη πλευρά.

4. Δημιουργήστε ένα σταυρό περνώντας με κόλλα τις πλαϊνές άρκες της βάσης κάθε ζευγαριού που έχετε φτιάξει. Με αυτόν τον τρόπο, θα φτιάξετε μια σταθερή βάση για το στολίδι σας. Σας αρέσουν οι χειροτεχνίες; Πατήστε εδώ για να μάθετε πώς θα φτιάξετε «ψητά» στολίδια για το δέντρο σας.

Βήμα 4: Φτιάξτε τη βάση για το στολίδι σας.

5. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, τοποθετήστε τα δύο εναπομείναντα ζευγάρια στο στολίδι σας.

Βήμα 5: Προσθέστε τα υπόλοιπα ζευγάρια.

6. Κόψτε λίγη κορδέλα. Στη συνέχεια, περάστε με την κόλλα τα μανταλάκια που είχατε αφήσει μονά. Προτού τα ενώσετε, τοποθετήστε στην άκρη του την κορδέλα έτσι ώστε να σχηματίζει μια μικρή θηλιά.

Βήμα 6: Περάστε την κορδέλα.

7. Περάστε με λίγη κόλλα το τελευταίο μανταλάκι και τοποθετήστε το στην κατασκευή σας για να ολοκληρώσετε το στολίδι σας. Πιέστε το για 90 δευτερόλεπτα προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι έχει στερεωθεί καλά πάνω στην υπόλοιπη κατασκευή.

Βήμα 7: Ολοκληρώστε το στολίδι σας!

Αφήστε μια απάντηση